NSEV KLADNO - ČABÁRNA, o.p.s.

Vánoce na Čabárně 2021

Venkovní edice Vánoc na Čabárně (11. prosince 2021) i druhým rokem proběhla na jedničku. V první řadě všem děkujeme za to, že jste nás svou návštěvou podpořili, donesenými dary udělali svátky veselejší i zvířátkům ze ZS AVES a samozřejmě také za ohleduplnost vůči nám i ostatním návštěvníkům, se kterými jste se zde setkali.

V průběhu odpoledne se tu vystřídalo mnoho lidí, nicméně jsme se snažili předcházet jejich hromadění množstvím stanovišť, která navíc byla rozmístěna po celém venkovním areálu CEV.

A co jsme si pro příchozí vlastně připravili? Třeba zdobení stromečku pro zvířátka (ozdobami byly třeba mrkve, jablka a ořechy), několik tvořivých dílen – v maringotce se vyráběly svíčky ze včelího vosku, na zahrádce ozdoby ze slaného těsta, nad rozdělaným ohněm se v kotlíku ve vodní lázni rozpouštěl tuk na výrobu lojových koulí ptáčkům, dále bylo možné navštívit teepee, kde se věštila budoucnost z olova, pustit svíčku v ořechové skořápce po vodě či si projít sad a zahrát doplňovací hru s dárečky v sadu; za úspěšné vyplnění hrací karty si malí soutěžící mohli vyzvednout drobnou odměnu ve stánku se suvenýry.

Budeme se na Vás těšit zase na příštích akcích.